VOLF kancelářské potřeby spol. s r.o.

 

Historie  

1990

založení firmy - fyzická osoba - "Miloslav Volf-TRADE SERVICE" zahájení dovozů školních a kancelářských potřeb do Československa značek ICO,SAX /Maďarsko/, Möbius a Ruppert /Německo/

1991

první exportní aktivity - zahájení vývozu školních a kancelářských potřeb od českých výrobců

1993

kolaudace vlastního firemního objektu v Českých Budějovicích, transformace na "VOLF kancelářské potřeby spol. s r.o.“

 

1994

založení vlastní pobočky na Slovensku "VOLF TRADE"

1998

registrace ochranné známky CONCORDE v České republice, na Slovensku a v dalších evropských zemích

2006

otevření nového skladu a nových kancelářských prostor v Českých Budějovicích

 

 

Současnost

VOLF kancelářské potřeby spol. s r.o. reprezentuje na českém trhu zahraniční dodavatele školních a kancelářských potřeb:

ICO /Maďarsko/ - psací potřeby

SAX /Rakousko/ - děrovačky, sešívačky, spony

Möbius a Ruppert /Německo/ - řezačky papíru, ořezávátka

Edding /Německo/ - psací potřeby

Firma VOLF kancelářské potřeby spol. s r.o. rozvíjí vlastní program školních a kancelářských potřeb pod ochrannou známkou  CONCORDE. Výrobky exportuje do řady evropských zemí a pro obchodní partnery připravuje vlastní katalogy. 

Firma VOLF kancelářské potřeby spol. s r.o. se účastní klíčových zahraničních veletrhů a sleduje světové moderní trendy.           

 

 

Ochranná známka CONCORDE

CONCORDE znamená shodu, svornost, vzájemnou soudržnost.  Přeneseno do obchodních vztahů je CONCORDE pro obchodního partnera zárukou spolehlivosti, důvěry v produkt a odlišnosti od konkurence . Pro konečného spotřebitele pak CONCORDE znamená usnadnění práce v kanceláři i ve škole a díky atraktivním designům i vysoké sebevědomí a prestiž.

Známka byla zaregistrována v České republice a na Slovensku v roce 1998 a od té doby byla postupně registrace rozšířena do několika desítek evropských zemí.

Známka CONCORDE by měla být pro konečného spotřebitele zárukou požadované kvality za odpovídající cenu.

 

Napsali o nás

2018

20 let

2018

20 let

2014

zajimavosti

new york

REKLAMNÍ SPOT prosinec 2014

 

 

Výstavy a veletrhy

Firma VOLF kancelářské potřeby na veletrhu „Insights-X“ v Norimberku

Na veletrhu Insights-X jsme vystavovali již popáté v řadě. Za projevenou loajalitu jsme od pořadatele Spielwarenmesse obdrželi ocenění.

 

 

4.10.2018

13.3.2018

Firma VOLF kancelářské potřeby na veletrhu „SKREPKA EXPO“ v Moskvě

8.10.2015

Firma VOLF kancelářské potřeby na veletrhu „Insights-X“ v Norimberku

 

V letošním roce se od 8.10. do 11.10. konal první ročník veletrhu školních a kancelářských potřeb v Norimberku pod názvem „Insights-X“, volně přeloženo „Postřehy, poznatky, náhledy“

Organizátor veletrhu:  Spielwarenmesse Norimberk

Místo: Messezentrum Norimberk, Haly 1 a 2 /16000 metrů čtverečních výstavní plochy/

Veletrhu se zúčastnilo téměř 200 vystavovatelů z třiceti čtyř převážně evropských zemí.

Mezi hlavní produktové skupiny, které byly na veletrhu zastoupeny, patřily:

-       Psací potřeby

-       Papír, sešity, bloky

-       Umělecký sortiment, kreativita

-       Kancelářské potřeby

-       Batohy, penály

-       Školní potřeby, papírnictví

-       Dárkové předměty

Firma VOLF kancelářské potřeby na veletrhu představila kromě nových kuličkových per CONCORDE také novou řadu školních pastelek CONCORDE s tématikou „safari“.

Oproti frankfurtskému veletrhu byl tento výrazně menší, pro návštěvníky ale určitě příjemnější z pohledu přehlednosti a snadnější dostupnosti jednotlivých vystavovatelů.

Celkem veletrh navštívilo 4.365 obchodníků z 82 zemí.

Jak vystavovatelé tak návštěvníci si pochvalovali zvolený termín veletrhu. Většina obchodních firem totiž vydává své katalogy začátkem roku a tudíž lze lépe reagovat na novinky a jejich ev.zařazení do katalogu.

Také s ohledem na „back to school“ se tento zvolený termín jeví jako praktičtější.

O tom, že se první ročník výstavy vydařil, svědčí také to, že více jak 80% vystavovatelů potvrdilo již účast na příštím, tedy druhém ročníku. Ten se bude konat od 6. Do 9.10. 2016.

6.10.2015

Kontrakty školních a kancelářských potřeb

 

Kontrakty školních a kancelářských potřeb proběhly 6.10.2015, níže je uvedeno pár novinek, které jsme pro tyto kontrakty připravili:

1/ na www.volf-concorde.cz jsme umístili přihlášky pro vystavovatele a i pro návštěvníky /odběratele/. Přihlášky bylo možno buďto vyplnit „on-line“ anebo stáhnout, vyplnit, oskenovat a odeslat. Přihlášky od odběratelů–návštěvníků byly na slavnostním večeru slosovány a 3 vylosované odběratelské firmy byly odměněny.

2/ přihlášené firmy byly zveřejněny na www.volf-concorde.cz v sekci „Kontrakty aktuálně“. Díky tomuto zveřejnění si mohly sjednat schůzku se svým obchodním partnerem ještě před zahájením kontraktů a díky tomu maximálně využít „kontraktační čas“

3/ pokud nám přihlášená firma zaslala svoje logo, bylo zveřejněno rovněž v sekci „Kontrakty aktuálně“. Jeho rozkliknutím se pak zájemce dostal přímo na www příslušné firmy. Jednalo se pro danou firmu o vítanou formu reklamy zdarma.

4/ Jihočeská televize – nabízela firmám možnost zhotovení reklamního spotu pro celorepublikové využití a natáčela z Kontraktů reportáž, kterou nasadila do vysílání ještě 6.10. večer. 

5/ Státní zkušebna – s pracovníky TZÚS s.p. proběhl seminář na téma „novinky v předpisech týkajících se nezávadnosti školních potřeb“. Pracovníci byli k dispozici během celého dne k individuální konzultaci zdarma.

6/ Výrobek kontraktů - vystavovatel mohl v případě zájmu přihlásit svůj výrobek     do  soutěže  „Výrobek kontraktů“. Přihlášené výrobky byly soustředěny 6.10. v předsálí Kontraktů. U organizačního stolku VOLF byly k dispozici hlasovací lístky. Výrobek s nejvyšším počtem bodů byl vyhlášen na společenském večeru jako „Výrobek kontraktů podzim 2015“.

Kontrakty školních a kancelářských potřeb navštívilo

Za vystavovatele 33 firem.

Za návštěvníky - odběratele 37 firem.

Na společenském večeru bylo přes 120 účastníků kontraktů.

 

Večerem provázela moderátorka Jihočeské televize sl. Irena Mikschová a hudební těleso CB CITY BAND.

Mimořádným zážitkem pro všechny přítomné bylo vystoupení zpěvačky Radky.Fischerové a příjemným zpestřením večera vystoupení kouzelníka Radka Bakaláře.

 
 

2006

 

2004

 

 

2003

2002

 

25.výročí  VOLF kancelářské potřeby  s.r.o.

1990 - 2015

U příležitosti 25. výročí působení na poli školních a kancelářských potřeb uspořádala firma VOLF kancelářské potřeby s.r.o. setkání se svými obchodními partnery.

Akce se konala v Clarion Congress Hotelu v Českých Budějovicích.

Po úvodním přivítání hostů pan Miloslav Volf, společník a jednatel firmy, krátce připomněl historii firmy, která se z dovozce ořezávátek na tužky postupně vypracovala na jednoho z největších dodavatelů školních a kancelářských potřeb.

 Současně pan Volf představil částečně modifikované logo CONCORDE, tedy ochrannou známku firmy VOLF, pod kterou firma rozvijí vlastní program školních a kancelářských potřeb. Tyto výrobky firma rovněž vyváží do řady evropských zemí.

Dalším bodem programu bylo představení novinek v sortimentu a nového katalogu CONCORDE. Slova se ujal pan Petr Novotný, obchodní ředitel firmy, který následně představil i nové www stránky a nově chystaný e-shop.

Pro hosty byl připraven  bohatý večerní kulturní program. Paní Radka Fischarová připomněla nezapomenutelnou Edith Piaf, pan Radek Bakalář poté předvedl několik čísel ze svého kouzelnického repertoáru.

Vyvrcholením večera bylo pokřtění nového katalogu, které provedli společníci a jednatelé paní Renata Volfová a pan Miloslav Volf společně s paní Radkou Fischarovou. 

 

2018

2010

 

2008

 

2005

 

Charitativní a sponzorská činnost

2020

S naší pomocí se podařilo zajistit a předat nový minibus pro Společenství Dobromysl.

2019

Již více jak 15 let společnost VOLF kancelářské potřeby podporuje českobudějovickou plovárnu.

V letošním roce byla inovována reklamní plocha-viz fotografie.

2015-2016

 

Omalovánky v rámci projektu European Police Association

 

2014 - Diecézní Charita České Budějovice, Poradna Eva pro ženy a dívky v nouzi

Dar školních a kancelářských potřeb.

26.2.2014 - Český červený kříž v Českých Budějovicích

Podpora rozvoje bezplatného dárcovství krve.

27.8.2013 - Diecézní Charita České Budějovice, Poradna Eva pro ženy a dívky v nouzi

Dar školních a kancelářských potřeb.

18.2.2013 - Život bez bariér, o.s. 

Dar kancelářských potřeb.